TANDHYGIENIST BEHANDLING I HALMSTAD

Boka tandhygienist

  Söker du en tandhygienist i Halmstad och önskar en snabb tid? Vi har INGEN väntetid. Leg. Tandhygienist Linda Hazebroek på DailyDental i Halmstad tar hand om dina tänder. Vi erbjuder tandundersökning med röntgen, tar bort tandsten, utför förebyggande behandling mot tandlossning, men även specialistbehandling av tandlossning. Vi utför tandblekning med brilliant smile metoden. Boka in din tandhygienist behandling idag och kom till oss för en bättre och god munhälsa.

  Linda har 20 års erfarenhet av tandhygienist yrket och har i många år arbetat på specialistklinik för tandlossning. Vi jobbar också aktivt med smärtlindring och tandvårdsrädda patienter. Vi går kontinuerligt olika typer av utbildningar/kurser för uppdatering då det händer mycket inom tandvårdsyrket!

  Vilken behandlingar gör en tandhygienist

  Undersökning och munhälsoinformation:

  För att kunna få en god inblick i vem vi möter som patient så börjar vi alltid med en undersökning. Detta görs för att kunna ge den bästa tänkbara behandlingen. Det är viktigt att vi får en helhetsbild av vem just du är som patient och just ditt behov eller önskemål av behandlingen. En uppdaterad hälsodeklaration är därför som grund till en viktig del av undersökningen.

  Mediciner:

  Det är många mediciner som påverkar tandhälsan negativt, samt även vissa sjukdomar eller hälsotillstånd. Därför frågar vi alltid efter en medicinlistan. Om Ni har en sådan lista, då rekommenderar vi att ta med er den vid Ert första besök.

  Röntgen:

  Röntgen undersökning är viktig så att vi har ett utgångsläge vid behandlingen. Detta är speciellt viktigt för att vi i framtiden kan se eventuella förändringar med Ert tandstatus. Med hjälp av röntgen kan vi se karies (hål i tänderna), struktur på käkbenet dvs risk för tandlossning, men även andra förändringar såsom infektioner i tandrötter och även tandsten kan ge sig synes på en röntgenbild. Detta kan orsaka tandlossning om det blir omfattande mycket.

  Kontroll:

  Vid undersökningen kontrollerar vi din munslemhinna, såsom din tunga och kontrollerar även ditt bettförhållande. Om vi ser några som helst avvikelser skickar vi dig med ditt samtycke vidare till specialistvård som ingår i vårt nätverk.

  Information:

  Tandhygienisten på DailyDental Tandvård ger även utförlig information. Information inkluderar instruktion om nödvändig daglig tandvård i hemmet för en god tandhälsa. Allt detta för att kunna förebygga problem med tandhälsan i framtiden. Vi ger dig tips och råd om diverse hjälpmedel som finns att använda och som passar just dina tänder.

  Rengöring:

  Tandhygienister är ett legitimerat yrke, som behandlar både karies, tandköttsinflammationer och tandlossning. De avlägsnar tandsten, missfärgningar och polerar, putsar och kan med olika preparat förebygga ilningar/isningar i tänder. Tandhygienister sätter diagnoser inom karies (hål i tänderna) och parodontit (tandlossning) med hjälp av röntgen bilder. Om tandhygienisten bedömer att en tandläkare bör utföra en behandling så bokas en tid in till det enligt era önskemål.

  Stödbehandling:

  Tandhygienist Halmstad: om man har problem med tänderna behöver man omsorg och regelbundna kontroller och stödbehandlingar. Dessa planerar vi in tillsammans. Det är viktigt att vi följer upp behandlingarna och att vi får ett stopp på sjukdomsförloppet. Precis som att det är viktigt att vi som tandhygienster utför en kvalitativ och bra behandling så är det lika viktigt att du som patient följer instruktioner i hemmet för ett gott resultat och därför är ett bra samarbete oerhört viktigt.

  Profesionell Tandblekning:

  Estetiska behandlingar är något vi har jobbat med i många år. Vi använder oss av Air-flow eller putsar dina tänder för att avlägsna ytliga missfärgningar. Dessa kan orsakas av snusning, rökning, vin, kaffe, grönt te, annat te eller olika mat och drycker med färgämnen i. För kraftigt missfärgade tänder kan vi erbjuda blekning för att få vitare tänder. Vi använder Brilliant Smile metoden. Vi kan ordna så att du kan bleka i hemmet själv eller att det utförs på kliniken i behandlingsstolen. Pris på tandblekning på kliniken är nu 2900kr (ord.pris 3600kr). Hemblekning med skenor kostar 3200kr. Då ingår blekgel för att bleka tänderna i ca 7 dagar/nätter.

  Vill du få fina vitare tänder med en professionell tandblekning i Halmstad? Vi på DailyDental Tandvård har mer än 15 års erfarenhet av blekning och gör en tandundersökning och bleker dina tänder på en sittning. För mer information om tandblekning priser?

  Frisk tandhälsa:

  Vi rekommenderar en regelbunden kontakt med en tandhygienist för att bibehålla ett gott hälsotillstånd i munnen. En god vana är att besöka kliniken 1-2 ggr per år, där du får information om din tandhälsa och alla tänderna blir rengjorda.

  Smärtlindring/ Bedövning:

  Om du är känslig i tandköttet vid en tandbehandling kan du alltid få bedövning. Det finns olika bedövningar som vi använder. Det finns traditionell bedövning eller vid önskan THE WAND.

  Tandhygienisten hos oss använder THE WAND, som är en  datoriserad bedövningsmaskin som injicerar bedövningsmedlet under lågt kontrollerat tryck. Det betyder att hastigheten för injiceringen av medlet ligger långt under patientens smärttröskel och därmed upplever patienten inga obehag vid användning av denna typ av injicering. Denna typ av bedövning är att föredra vid obehagskänsla, tandvårdsrädsla eller vid behandling av små barn. Jag har lång erfarenhet av behandling av tandvårdsrädda patienter och har även gjort mitt specialarbete om tandvårdsrädsla under min utbildning.

  Priser:

  Vi håller oss till humana priser inom tandhygienist behandlingar. För oss är det viktigt att patienten känner att priset matchar behandlingen, samt längd och kvalité. Vi är noggranna, vilket innebär att du skall känna dig ren i munnen när vi är klara med behandlingen. Priset för tandhygienist behandling varierar, på grund av hur situationen är i munnen. Mycket tandsten eller lite tandsten, risk för tandlossning, har tandlossning med djupa tandköttsfickor etc. En enkel basundersökning av fickor samt en behandling som avser tandstensborttagning uppskattas till ett cirka pris mellan 850-1450 kr. Om du har ATB (allmänt tandvårdsbidrag) från försäkringskassan så kan du använda det hos oss. Då drar vi av dessa rabatter från priset. (300-1200kr) beroende på hur ofta/sällan du har besökt tandvården tidigare. För mer prisinformation ta gärna kontakt med mig via telefon eller mejl.

  Frågor:

  Om du har frågor om behandlingar, såsom andra funderingar kan Ni alltid kontakta oss. Vi hör alltid av oss inom 24 timmar.

  Behandling: boka direkt

  1177 – Om du inte har råd med tandvård

  Ibland kan du behöva tandvård, fast du inte har råd att betala för den. I så fall kan det finnas olika lösningar som ändå gör att du kan få den tandvård du behöver. Du kan eventuellt få en avbetalningsplan eller så kommer du behöva ansöka om ett lån på din bank. Vi har samarbete med Payzmart där du kan få räntefri avbetalning under en viss begränsad tid. Vill du betala med faktura, eller ansöka om en delbetalning fråga personalen på kliniken. Klick på länken så hittar du DailyDental även på vårdguiden 1177.

  Faktura / Delbetalning
  Vårdguiden 1177
  DailyDental på 1177

  BOKA TANDHYGIENIST

   ALLMÄNNA FÖRFRÅGNINGAR

   • 035-100 622
   • bokning@dailydental.se

   • Stellan Mörners gata 14
    302 26 Halmstad

   Öppettider kliniken

   För kontakt utanför öppettider hänvisar vi till vår mejl: info@dailydental.se

   Måndag 08:00 – 18:00
   Tisdag 09:00 – 16:00
   Onsdag 08:00 – 14:30
   Torsdag 08:00 – 16:00
   Fredag enl. överenskommelse
   Lördag Stängt
   Söndag Stängt