TANDBLEKNING I HALMSTAD

Tandblekning Halmstad: vill du få fina vitare tänder med en professionell tandblekning i Halmstad? Vi på DailyDental Tandvård har mer än 15 års erfarenhet av blekning. För att vi bleker dina tänder gör vi en tandundersökning på en sittning. Du får fina vitare tänder till ett mycket bra pris hos oss. Vi som utför tandblekningen har arbetat med munhälsa i 20 år. De vanligaste biverkningarna som eventuellt kan uppstå vid tandblekning är ilningar och känslighet i tänderna. Detta är inte farligt men kan dock vara obehagligt. Vid råd och information finns vi alltid tillgängliga via mejl.

Pris bleka tänderna

2900kr
 • Brilliant Smile metoden

Boka tandblekning

Tandblekning för efter med Brilliant Smile metod

tandblekning halmstad
tandblekning halmstad

Bleka tänderna hemma med Opalescence tandkräm som bleker bäst i test

DailyDental är en mottagning som arbetar med en säker tandblekningsmetod: Brilliant Smile metoden.

Brilliant Smile metoden innebär att vi bleker dina tänder i tandläkarstolen på kliniken. Det tar ca 1 1/2 timme totalt sett. Det är ett snabbt och säkert sätt att bleka tänderna på då produkten är pH neutral.  Med våran mångåriga erfarenhet så är våran tandblekning effektiv. Därmed behandlar vi alltid alla patienter på ett professionellt och respekterat sätt.

Vår mottagning är personlig och. modern. Men även anpassad till att patienter skall känna sig trygga och avslappnade i en tandvårdsmiljö. Dessutom har vi nära till skratt och har en lätt stämning på kliniken.

Ni kan enkelt hitta oss på Stellan Mörners gata 14 i centrala Halmstad. Men patienter från från Falkenberg är också välkommen. Ifall ni önskar boka tid kan ni nå oss per telefon 035-100 622. Men även via mejl så kan ni ställa era funderingar eller frågor. Vi  svarar vi alltid inom 24 timmar! Vår mejl adress för bokningar är: bokning@dailydental.se.

Tandblekning steg för steg:

 1. Besök hos tandläkaren/ tandhygienist.
 2. Fylla i en hälsodeklaration.
 3. Noggrann putsning av tänderna.
 4. Applicera protector längs med tandköttskanten.
 5. Applicera gel med väteperoxid direkt på tänderna.
 6. Aktivera med blått plasmaljus.
 7. Slut av behandlingen

Det finns olika blekningsmetoder för vitare tänder. Undersökningar visar att tandblekning inte är skadligt om det utförs på rätt sätt.

Ytliga missfärgningar kan orsakas av till exempel mat och dryck. Genom putsning kan tandläkaren eller tandhygienisten ta bort det. Om missfärgningen däremot ligger djupare kan en blekning vara lösningen. Det blekmedel som används tar sig nämligen in, via sprickorna och fissurer i emaljen, till det som finns därunder och bleker det.

Kriterier måste uppfyllas vid tandblekning

Nästan alla tänder går att bleka. Vilket innebär att en blekning kan utföras antingen på klinik eller hemma av patienten själv. Det viktiga är att en undersökning görs av professionell tandvårdspersonal innan blekning kan utföras. Observera att fyllningar ej blir blekta. Eftersom fyllningar i framtänder blir mörkare med åren och om man bleker sina tänder kan det bli färgskillnad. Detta kan naturligtvis åtgärdas med att ersätta mörka fyllningar med nya ljusare sådana, men då tillkommer det naturligtvis kostnad hos tandläkaren för detta.

För att kunna bleka tänderna måste följande kriterier vara uppfyllda: (detta tittar jag på innan blekning utförs)

 • Om du har fyllningar måste de vara av god kvalitet, ej sprickor eller glipor.
 • Om du har hål (karies) kan du ej bleka innan hålen är åtgärdade. Jag skickar då remiss till tandläkare för åtgärd av dessa innan blekningen kan utföras
 • Ytliga beläggningar bör tas bort innan utförandet av blekningen
 • Ditt tandkött måste vara friskt och du får inte ha några sjukdomar i munnen
 • Du bör ha fyllt 18 år

Inte skadligt att bleka

Alltför starka blekmedel är inte bra för tänderna. Därför arbetar tandläkare oftast med svagare, mer skonsamma medel som får verka under längre tid.
Vetenskapliga undersökningar visar att man med hjälp av ett mikroskop kan se att emaljen på tandens yta påverkas.

Man bör dock inte bleka tänderna för ofta. En blekning räcker gott och väl i flera år. Man brukar säga i ca 5 år men det beror helt på det levnadssätt som tänderna påverkas av exempelvis färgstark mat, rödvin, te, kaffe, rökning, snusning etc.

Ilningar

De vanligaste biverkningarna som eventuellt kan uppstå vid tandblekning är ilningar och känslighet i tänderna. Detta är inte farligt men kan dock vara obehagligt. Vid råd och information finns vi alltid tillgängliga via mejl.

Boka Tandhygienist
1177 Vårdguiden
DailyDental på 1177

BOKA TANDBLEKNING

ALLMÄNNA FÖRFRÅGNINGAR

 • 035-100 622
 • bokning@dailydental.se

 • Stellan Mörners gata 14
  302 26 Halmstad

Öppettider kliniken

Måndag08:00 – 17:00
Tisdag09:00 – 17:00
Onsdag08:00 – 17:00
Torsdag08:00 – 17:00
Fredag08:00 – 17:00
LördagStängt
SöndagStängt