TANDREGLERING – SAFE SMILE

Söker du en specialist inom tandställning i Halmstad? På DailyDental har vi specialister på tandreglering och hjälper både barn och vuxna. Vi är alla mycket erfarna med flerårig tandvårdserfarenhet i bagaget och vi är stolta över att några av landets främsta tandläkare arbetar hos oss.

BOKA TANDREGLERING

Seifi Esmaili - tandreglering

Mitt namn är Seifi Esmaili och jag arbetar som tandregleringsspecialist med barn och vuxna. Jag tog min tandläkarexamen vid Göteborgs universitet 1991. Efter några års arbete som allmäntandläkare genomförde jag min specialistutbildning i tandreglering/ortodonti samt magisterexamen i odontologi på Odontologiska fakulteten vid Göteborgs universitet.

Jag bedriver tandreglering i privat regi samt är auktoriserad vårdgivare åt Region Skåne gällande specialisttandvård (tandreglering) för barn och ungdomar.Jag är medlem i Sveriges tandläkarförbund, svenska ortodontiföreningen och World Federation of Orthodontists.

Undersökning inför tandreglering

Vid första besöket undersöker tandläkaren hur tänder och käkar förhåller sig till varandra. Som patient får du information om vad som går att göra åt problemet och hur behandlingen till ska gå till väga. Om tandreglering är aktuellt gör tandläkaren alltid en mer omfattande undersökning innan behandling påbörjas.

Ett avtryck av tänderna tas. Med detta som grund framställs sedan gipsmodeller som fungerar som underlag vid planeringen. För att se relationer mellan käkben, tänder och ansiktsskelett använder sig tandläkaren också av röntgen.

Tandställning

För att kunna korrigera bettavvikelser används så väl fastsittande tandställningar som avtagbara. I fall med trångställda tänder behöver man ofta dra ut en eller flera tänder för att få tänderna att bli jämna. Med hjälp av tandställningen kan man flytta tänderna och sluta eventuella mellanrum.

Det finns olika typer av såväl fasta som avtagbara tandställningar. Den vanligaste tandställningen är den fastsittande s.k. ”räls” där man har ett metallfäste på varje tand, metallbåge samt små plastringar som håller metallbågen i sina fästen. Om man önskar mindre sylig tandställning kan man antingen ha plast- eller porslinsfäste.

Vad gör jag om tandställningen går sönder?

Munnen används dagligen och det finns alltid en liten risk att någon del av tandställningen lossnar eller går sönder. Ibland är det viktigt att du får snabb hjälp och vi ser då till att du får en jourtid. Ibland kan du med några enkla knep göra så att besvär och obehag minskar.

Om en del av tandställningen lossnar, ex bracket, tråd eller gummiband, är det viktigt att du ringer oss så vi kan ge råd hur du ska göra eller erbjuda dig en jourtid.

Om du får problem med att din retainer lossnar helt eller delvis, (tråden du får på baksidan av tänderna när du är färdig med tandställningen), är det inte lika akut även om det kan upplevas obehagligt. Kontakta oss så bokar vi en tid åt dig.

Safesmile Tandreglering

BOKA ORTHODONTIST

ALLMÄNNA FÖRFRÅGNINGAR

  • 035-100 622
  • info@dailydental.se
  • Stellan Mörners gata 14302 26 Halmstad

Öppettider kliniken

Måndag 08:00 – 17:00
Tisdag Stängt
Onsdag 08:00 – 17:00
Torsdag 08:00 – 17:00
Fredag 08:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt