TANDHYGIENIST I HALMSTAD

Söker du en tandhygienist i Halmstad. Tandhygienist Linda Hazebroek på DailyDental i Halmstad ta hand om dina fina tänder. Hon arbetar förebyggande för en bättre munhälsa. Hon erbjuder tandundersökning, tar bort tandsten, förebyggande behandling mot tandlossning men även specialistbehandling av tandlossning, tandblekning och estetisk tandvård. Boka in din tandhygienist behandling idag för en bättre tandhälsa.

Linda har även många års erfarenhet av behandling till tandvårdsrädda patienter och använder en stav till att bedöva med istället för en elak spruta.

Boka tandhygienist

Vilken behandlingar gör en tandhygienist

Undersökning och munhälsoinformation:

För att kunna få en god inblick i vem vi möter som patient och för att kunna ge den bästa tänkbara behandlingen. Så för just dig är det viktigt att vi får en helhetsbild av vem just du är som patient. En uppdaterad hälsodeklaration är därför som grund en viktig del av undersökningen.

Mediciner:

Det är många mediciner som påverkar tandhälsan negativt samt även vissa sjukdomar eller hälsotillstånd. I så fall kräver det mer uppmärksamhet av oss vid Ert besök. Vi frågar alltid efter medicinlista, så om Ni har det rekommenderar vi att ta med det vid Ert första besök.

Röntgen:

Röntgen undersökning är viktig så att vi har ett utgångsläge vid behandlingen. Detta är speciellt viktigt för att vi i framtiden kan se eventuella förändringar med Ert tandstatus. Vi kan se karies (hål i tänderna), struktur på käkbenet dvs risk för tandlossning med hjälp av röntgen. Även andra förändringar såsom infektioner i tandrötter och även tandsten kan ge sig synes på en röntgenbild och detta kan orsaka tandlossning om det blir omfattande mycket.

Kontroll:

Vid undersökningen kontrollerar vi även att din munslemhinna, tunga och bettförhållande ser bra ut. Om vi ser några som helst avvikelser kan vi med ditt samtycke skicka dig vidare till tandläkare eller specialist som ingår i vårt nätverk.

Information:

Tanhygienist Halmstad ger även information och instruktion om nödvändig daglig tandvård i hemmet för att kunna förebygga problem med tandhälsan i framtiden. Vi ger dig tips och råd om diverse hjälpmedel som finns att använda och som passar just dina tänder.

Rengöring:

Tandhygienister är ett legitimerat yrke och vi kan behandla både karies, tandköttsinflammationer och tandlossning. Vi avlägsnar tandsten, missfärgningar och polerar, putsar och kan med olika preparat förebygga ilningar/isningar i tänder. Vi sätter diagnoser inom karies (hål i tänderna) och parodontit (tandlossning). Behöver ni behandling av en tandläkare bokar vi in en tid på kliniken enligt era önskemål.

Stödbehandling:

Tanhygienist Halmstad: Problem med tänderna behöver omsorg och regelbundna kontroller och stödbehandlingar. Dessa planerar vi in tillsammans. Det är viktigt att vi följer upp behandlingarna och att vi får ett stopp på sjukdomsförloppet.

Tandblekning:

Estetiska behandlingar är något vi har jobbat med i många år. Vi använder Air-flow och med en speciell putspasta putsar dina tänder för att avlägsna ytliga missfärgningar som orsakas av snusning, rökning, vin, kaffe, te eller olika mat och drycker med färgämnen i. För kraftigt missfärgade tänder kan vi erbjuda blekning. Vi använder Brilliant Smile metoden och kan ordna så att du kan bleka i hemmet själv eller att det utförs på kliniken i behandlingsstolen.

Frisk tandhälsa:

För att bibehålla ett gott hälsotillstånd i munnen rekommenderar vi en regelbunden kontakt med tandhygienist. En god vana är att besöka kliniken 1-2 ggr per år. Då får du information om din tandhälsa och alla tänderna rengjorda.

Smärtlindring/ Bedövning:

Är du känslig i tandköttet vid behandling kan du alltid få bedövning. Det finns olika bedövningar som vi använder såsom Oraqix, en bedövningsgel som appliceras i tandköttsfickan vid fördjupade fickor eller längs tandköttskanten. Denna variant verkar efter ca 30 sek och effekten håller i sig i ca 20 minuter. Är du extremt känslig används traditionell bedövning eller vid önskan THE WAND.

Jag använder även THE WAND en datoriserad bedövningsmaskin som injicerar bedövningsmedlet under lågt kontrollerat tryck. Det betyder att hastigheten för injiceringen av medlet ligger långt under patientens smärttröskel och därmed upplever patienten inga obehag vid användning av denna typ av injicering. Denna typ av bedövning är att föredra vid obehagskänsla, tandvårdsrädsla eller vid behandling av små barn. Jag har lång erfarenhet av behandling av tandvårdsrädda patienter och har även gjort mitt specialarbete om tandvårdsrädsla under min utbildning.

Priser:

Jag håller mig till humana priser inom tandhygienist behandlingar. För mig är det viktigt att patienten känner att priset matchar behandlingens längd och kvalité. Jag är nogrann och pat skall känna sig ren i munnen när vi är klara med behandlingen. Priset för tandhygienist behandling varierar beroende på hur situationen är i munnen. Mycket tandsten, lite tandsten, risk för tandlossning, har tandlossning med djupa tandköttsfickor etc. En enkel basundersökning av fickor samt en behandling som avser tandstensborttagning uppskattas till ett cirka pris mellan 850-1250 kr. För mer prisinformation ta gärna kontakt med mig via telefon eller mejl.

Frågor:

Om du har frågor om behandlingar eller andra funderingar kan Ni alltid kontakta oss via kontakt på webshopsidan. Vi hör alltid av oss inom 24 timmar.

Behandling: boka direkt

1177 – Om du inte har råd med tandvård

Ibland kan du behöva tandvård fast du inte har råd att betala för den. I så fall kan det finnas olika lösningar som ändå gör att du kan få den tandvård du behöver. Du kan få en avbetalningsplan eller ansöka om ett lån till exempel.Vill du betala med faktura eller ansöka en delbetalning på din behandling fråga personalen på DailyDental. Klick på länken och hittar DailyDental även på vårdguiden 1177.

BOKA TANDHYGIENIST

ALLMÄNNA FÖRFRÅGNINGAR

  • 035-100 622
  • info@dailydental.se

  • Stellan Mörners gata 14
    302 26 Halmstad

Öppettider kliniken

Måndag 08:00 – 17:00
Tisdag Stängt
Onsdag 08:00 – 17:00
Torsdag 08:00 – 17:00
Fredag 08:00 – 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt