TANDBLEKNING HALMSTAD

DailyDental är en mottagning som arbetar med en säker tandblekningsmetod: Brilliant Smile metoden.

Vi som utför tandblekningen har arbetat inom tandvården i 17 år och har mer än 15 års erfarenhet av tandblekning!

Brilliant Smile metoden innebär att vi bleker dina tänder i tandläkarstolen på kliniken och detta tar ca 1 1/2 timme totalt sett. Det är ett snabbt och säkert sätt att bleka tänderna på då produkten är pH neutral.  Med min mångåriga erfarenhet så är min tandblekning effektiv och behandlar alltid mina patienter på ett professionellt och respekterat sätt.

Vår mottagning är personlig, modern och även anpassad till att patienter skall känna sig trygga och avslappnade i en tandvårdsmiljö. Vi har nära till skratt och har en lätt stämning på kliniken.

Ni kan enkelt hitta oss på Stellan Mörners gata 14 i centrala Halmstad. Patienter från från Falkenberg är också välkommen. Önskar ni nå oss per telefon 035-100 622 för att boka tid men även via mejl så kan ni ställa era funderingar eller frågor så svarar vi alltid inom 24 timmar! Vår mejl adress är: info@dailydental.se.

Det finns olika blekningsmetoder för vitare tänder

Undersökningar visar att tandblekning inte är skadligt om det utförs på rätt sätt.

Ytliga missfärgningar, orsakade av till exempel mat och dryck, kan tandläkaren eller tandhygienisten ta bort med en putsning. Om missfärgningen däremot ligger djupare kan en blekning vara lösningen. Det blekmedel som används tar sig nämligen in, via sprickorna och fissurer i emaljen, till dentinet som finns därunder och bleker det.

Kriterier måste uppfyllas

Nästan alla tänder går att bleka. En blekning kan utföras antingen på klinik eller hemma av patienten själv. Det viktiga är att en undersökning görs av professionell tandvårdspersonal innan blekning kan utföras. Observera att fyllningar ej blir blekta. Fyllningar i framtänder blir mörkare med åren och om man bleker sina tänder kan det bli färgskillnad. Detta kan naturligtvis åtgärdas med att ersätta mörka fyllningar med nya ljusare sådana, men då tillkommer det naturligtvis kostnad hos tandläkaren för detta.

För att kunna bleka tänderna måste följande kriterier vara uppfyllda: (detta tittar jag på innan blekning utförs)

  • Om du har fyllningar måste de vara av god kvalitet, ej sprickor eller glipor.
  • Om du har hål (karies) kan du ej bleka innan hålen är åtgärdade. Jag skickar då remiss till tandläkare för åtgärd av dessa innan blekningen kan utföras
  • Ytliga beläggningar bör tas bort innan utförandet av blekningen
  • Ditt tandkött måste vara friskt och du får inte ha några sjukdomar i munnen
  • Du bör ha fyllt 18 år

Inte skadligt att bleka

Alltför starka blekmedel är inte bra för tänderna. Därför arbetar tandläkare oftast med svagare, mer skonsamma medel som får verka under längre tid.
Vetenskapliga undersökningar visar att man med hjälp av ett mikroskop kan se att emaljen på tandens yta påverkas.

Man bör dock inte bleka tänderna för ofta. En blekning räcker gott och väl i flera år. Man brukar säga i ca 5 år men det beror helt på det levnadssätt som tänderna påverkas av exempelvis färgstark mat, rödvin, te, kaffe, rökning, snusning etc.

BOKA TANDBLEKNING

ALLMÄNNA FÖRFRÅGNINGAR

  • 035-100 622
  • info@dailydental.se

  • Stellan Mörners gata 14
    302 26 Halmstad

Öppettider kliniken

Måndag 09:00 – 16:00
Onsdag 09:00 – 16:00
Fredag 09.00 – 13.00
Lördag – Söndag Stängt